Τετάρτη 13 Απριλίου 2016



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ 
της κας Κ.Πολυμέρου

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πρόσφατη συνάντησή μας στο Σεμινάριο των Φιλολόγων στις 18 - και 20 Φεβρουαρίου με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας υπήρξε εξαιρετικά δημιουργική.
Θα ήθελα να σας διαβιβάσω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο του κ. Κουτσογιάννη και του κ. Βασιλειάδη όσο και των υπολοίπων συνεργατών του Κ. Ε. Γ. που συντόνισαν τα εργαστήρια των Αρχαίων Ελληνικών (κ. Πόλκας και κ. Μπιτζελέρη), και της Λογοτεχνίας (κ. Τεντόμα και κ. Βενούτσου) για τον τρόπο με τον οποίο προβάλατε και στηρίξατε τις απόψεις σας και εκθέσατε τον προβληματισμό σας. Θεώρησαν ότι το επίπεδο του διαλόγου, του αντιλόγου και της εν γένει συνεργασίας στη Λαμία ήταν αρκετά υψηλό, και μάλιστα συγκρινόμενο με άλλες περιοχές μου τόνισαν ότι υπερείχε κατά πολύ. Σας συγχαίρω και εγώ από την πλευρά μου για την ομολογουμένως εξαιρετική συνεργασία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε (μπλόκα αγροτών) και οι οποίες έθεταν σε κίνδυνο τη διοργάνωση που ήταν ομολογουμένως μεγάλη, όλα εξελίχθηκαν ομαλά.  
Θα ήθελα να συγχαρώ τους Εισηγητές και τις Εισηγήτριες της Φθιώτιδας  που συμμετείχαν στη διοργάνωση της πρώτης ημέρας του Σεμιναρίου (18/2/2016): τον κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη, τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου, την κ. Γεωργία Παντίδου, την κ. Ελένη Παπαντωνίου και τον κ. Αποστόλη Συκιώτη για τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο για την πολύ μεγάλη βοήθεια σε όλα τα επίπεδα. 
Τέλος, θερμά ευχαριστώ τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας για τη στήριξη του σεμιναρίου σε όλα επίσης τα επίπεδα.
Όσον αφορά στο Σεμινάριο της Ιστορίας για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με χαρά διαπίστωσα ότι η συμμετοχή σας ήταν καθολική —παρά το γεγονός ότι προκαταβολικά δηλώθηκε ότι δεν θα μπορούσε να παραχωρηθεί σχολικός χρόνος για τη διεξαγωγή του. Ωστόσο τα γεγονότα που ακολούθησαν (Ειδομένη, Διαβατά) και η ενασχόληση των διοργανωτών με αυτά, καθιστούσαν αδύνατη τη διοργάνωσή του. Πέραν τούτου, το ευαίσθητο θέμα της του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρώ ότι πρέπει να έχει τον χρόνο που του αρμόζει, επομένως θα αποτελέσει μέλημα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Η  ΣΧΟΛΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



Δρ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου