Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτικό Σχολείων 
Οι ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ανά την ΕΛΛΑΔΑ
 Η τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου αποτελεί το τρίτο έργο της Ορέστειας, της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Στο έργο του αυτό, ο Αισχύλος καταφέρνει να μετατρέψει τη φυσιογνωμία των Ερινύων από εκδικητικές θεότητες μέσω έγκλησης σε Ευμενίδες, προσιτές προς παράκληση για επιείκειααπό τον λαό. Το συγκεκριμένο έργο έχει μια μεστή και συναρπαστική δραματική δομή. Πρόκειται για έναν «αγώνα λόγων» φιλοσοφικού, νομικού και κοινωνικού περιεχομένου με πολυσύνθετη δραματουργία. Η δε λύση του, με τη συμφιλίωση και το ιδιότυπο αισχύλειο ευτυχές τέλος, υποδεικνύει την ανάγκη συναινετικών διαδικασιών για τη λειτουργία της ζωής. Ο Αισχύλος δικαίως ονομάστηκε δημιουργός της τραγωδίας με ύφος υψηλό και μεγαλοπρεπές. Η ύβρις και η τίσις, η πληρωμή για την ύβρι· ο θείος νόμος ορίζει να τιμωρείται η ύβρις και ο υβριστής. Το πάθος μάθος· ο Δίας όρισε ο άνθρωπος να μαθαίνει μέσα από τα παθήματά του. 

Επιστημονικός Σύμβουλος: Γιάννης Β. Κωβαίος, Φιλόλογος-Συγγραφέας 
Σκηνοθεσία: Νικόλας Ταρατόρης 
Χορογραφία-Κινησιολογία: Αλέξανδρος Ζαχαρέας 
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Δημητριάδη 
 Η παράσταση έχει διάρκεια 1 ώρα και 15΄, ενώ ακολουθούν 15΄ αναφοράς και διαλόγου με τους μαθητές πάνω στην αρχαία όρχηση, την ενδυματολογία και τη χρήση της μάσκας στο αρχαίο θέατρο από τον χορογράφο – ηθοποιό Αλέξανδρο Ζαχαρέα και την εικαστικό Μαρία Δημητριάδη. 

Trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=6v0W0RLqsMs&feature=youtu.be Προβολή της παράστασης : https://youtu.be/NwjVYKDqmac 
Τιμή εισιτηρίου: 7€ 
site: www.alfaculture.org 
facebook:https://www.facebook.com/pages/ALFA-Institute-of-Culture/396149750596021 
Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον επιστημονικό σύμβουλο Γιάννη Β. Κωβαίο: 6945169971 
Mail: amfiaraos59@gmail.com 
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου